Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση/Απάντηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την άρνηση συζήτησης 2 ψηφισμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Δάφνης-Υμηττού


Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Σε μία ακόμη απαράδεκτη ενέργεια προέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος κος Βερύκιος, υπό τις ευλογίες, αν όχι την καθοδήγηση του Δημάρχου.
Στην αρχή της συνεδρίασης της 28ης Ιουλίου 2020, η οποία διεξαγόταν με τηλεδιάσκεψη, Δημοτικές Παρατάξεις έφεραν προς συζήτηση δύο Ψηφίσματα. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να ρωτήσει το σώμα εάν δέχεται ή όχι να συζητηθούν τα Ψηφίσματα και, κατόπιν ψηφοφορίας, να αποφασιστεί η συζήτησή τους ή όχι. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αγνόησε τη σωστή διαδικασία, προχωρώντας στην Η.Δ. και επιδεικτικά έσπευσε στο τέλος να κλείσει τη συνεδρίαση χωρίς καμία συζήτηση επί των Ψηφισμάτων, ευχόμενος Καλό Καλοκαίρι.
Παρά τις ακαριαίες έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος επέμεινε στη λήξη της συνεδρίασης και τη μη συζήτηση των ψηφισμάτων, επικαλούμενος ότι ήδη απεχώρησαν από αυτή δημοτικοί σύμβουλοι και, μαρτυρώντας, τελικά, ότι τα Ψηφίσματα θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση, όταν φέρει το αντίστοιχο δικό του ο Δήμαρχος και η πλειοψηφούσα παράταξη.
Εν συνεχεία, στις 12:30πμ, ο διοργανωτής της τηλεδιάσκεψης και ενώ υπήρχε ακόμα περιθώριο περίπου μισής ώρας πριν την ηλεκτρονική λήξη αυτής, φρόντισε να «κατεβάσει» τον διακόπτη και να μας «πετάξει» έξω από την ομαδική συζήτηση.
Ακολουθεί απόσπασμα από την πρόσκληση που μας είχε σταλεί:
«Παρακαλούμε να συμμετέχετε στην τηλεδιάσκεψη με θέμα
«Πρόσκληση για 8η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη την28.07.2020».
Αναλυτικές πληροφορίες για την τηλεδιάσκεψη:
Ημ/νία και ώρα έναρξης: 28-07-2020, 21:00 (Ώρα Ελλάδας)
Ημ/νία και ώρα λήξης: 29-07-2020, 01:00 (Ώρα Ελλάδας)
Πρόσκληση από: ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ»
Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις, που, δυστυχώς, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων πρακτικών, οι οποίες, επιχειρώντας να απαξιώσουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης, στην ουσία πλήττουν το δημοκρατικό αίσθημα. Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όσοι τις ανέχονται, είναι έκθετοι!
Σε μια απόπειρα να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, ο Πρόεδρος μας απέστειλε την επόμενη ημέρα γραπτή πρόταση με την οποία αφενός αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα των Ψηφισμάτων, αυτών που επιδεικτικά αγνόησε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον …χρόνο που θα χρειαζόταν το ΔΣ να συζητήσει και να συνδιαμορφώσει τα Ψηφίσματα, αυτά στα οποία ουδεμία νύξη έκανε κατά τη διάρκεια του ΔΣ και στην αποχώρηση κάποιων συμβούλων, μετά τη δική του στάση, και αφετέρου μας παρακαλεί για την ψήφιση ή μη των Ψηφισμάτων μέσω email, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «εκκρεμότητα της προλαβούσας συνεδρίασης». Ο σωστός χρόνος, βεβαίως, είναι και αυτός στοιχείο μιας σωστής διοίκησης και αυτό αφορά γενικότερα τη διοίκηση του Δήμου. Εκτός αν ο μόνος σωστός χρόνος είναι ο προεκλογικός χρόνος…. Οι «Πολίτες σε Κίνηση», δηλώνουμε καταρχάς θετικά διακείμενοι ως προς τα δύο Ψηφίσματα, επιφυλασσόμενοι να δούμε το ακριβές κείμενο του προτεινόμενου Ψηφίσματος από την παράταξη «Πόλη Φωτεινή» (το κείμενο από την παράταξη «Ανυπότακτες  Γειτονιές μας είχε σταλεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και όχι μετά την επιστολή του Προέδρου, όπως, επίσης, «λανθασμένα», αναφέρεται στο mail με το οποίο μας προωθήθηκε). Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη στάση μας απέναντι στα Ψηφίσματα, σεβόμενοι τη θεσμικότητα του οργάνου στο οποίο είμαστε εκλεγμένοι και την ψήφο όσων μας τίμησαν, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ και επιθυμώντας την αποκατάσταση του ατοπήματος της Διοίκησης, ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ την άμεση σύγκληση ΔΣ με θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα δύο Ψηφίσματα που προτάθηκαν στην έναρξη (και όχι στη λήξη όπως θέλετε ευσχήμως να το παρουσιάσετε κ. Πρόεδρε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα) της  8ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση που ακολουθηθεί κάποια άλλη διαδικασία, από αυτές που μόνο στον Δήμο μας συμβαίνουν, ζητάμε να λάβουμε γνώση, ώστε να τοποθετηθούμε αντιστοίχως.
Για τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού»
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια