Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού

 


Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού καλεί τους συλλόγους γονέων, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους γονείς, να διερευνήσουν και καταγράψουν άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν και, ιδίως, τα σχετιζόμενα με υλικοτεχνικές ελλείψεις σε μαθητές και να την ενημερώσουν σχετικώς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ολική τηλεκπαίδευση από τη Δευτέρα και κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα! Όλοι το περιμέναμε, οι υπεύθυνοι τι έκαναν; 

Δυστυχώς, ήδη έχουμε στοιχεία στα χέρια μας ότι μαθητές τμημάτων των σχολείων μας που έχουν ήδη κλείσει δεν παρακολούθησαν τα τηλεμαθήματα, λόγω ελλείψεως συσκευών ή/και πρόσβασης στο διαδίκτυο. Καμία μέριμνα, κανένα ενδιαφέρον. Δήμος και Πολιτεία κραυγαλέα απώντες!!! Τα έξι/επτά τάμπλετ που μοίρασε ο Δήμος την άνοιξη σε σχολικές μονάδες που φτάνουν ως και τους 350 μαθητές, είναι ένα θλιβερό προπέτασμα καπνού... Οικογένειες οικονομικά ασθενείς, οικογένειες πολυμελείς, οικογένειες με πάνω από ένα άτομο σε τηλεκπαίδευση/τηλεργασία, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Το σύστημα, μας έχει ήδη απογοητεύσει δύο φορές (άνοιξη κ Δευτέρα που πέρασε) για την ετοιμότητά του. 

Αυτή τη φορά, όμως, κανένας δεν μπορεί να δηλώσει ότι αιφνιδιάστηκε! Μόνοι οι γονείς στην αγωνία τους. Μόνοι και οι εκπαιδευτικοί, χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση και χωρίς υλικοτεχνική υποστήριξη, ρίχνονται στην "αρένα" της τηλεκπαίδευσης, με μόνο όπλο το φιλότιμο, αυτό που στερούνται οι αρμόδιοι. 

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους γονείς, να διερευνήσουν και καταγράψουν άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν και, ιδίως, τα σχετιζόμενα με υλικοτεχνικές ελλείψεις σε μαθητές και να μας ενημερώσουν σχετικώς.

Καλούμε, όσους άπραγοι περίμεναν τη σημερινή ημέρα, Δήμο και Υπουργείο, να ενεργήσουν έστω τώρα, διπλά και τρίδιπλα.

Η ατομική ευθύνη περιμένει εδώ και μήνες την κρατική ευθύνη, να τρέξει δίπλα της! Προς το παρόν, τρέχουμε μόνοι μας!

Η Πρόεδρος 

Όλγα Χριστινάκη

Η Γεν. Γραμματέας 

Μαρία Δημητροπούλου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια